+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

  • Blogok
  • Irány a különleges VIETNÁM

Irány a különleges VIETNÁM

További blogok:

Legújabb csoportos utunk a különleges Vietnámba vezet! 

A legújabb Safari Travel út 2023 áprilisára tervezett VIETNÁM legjava és Phu Quoc trópusi szigete 

A körút megába foglalja Hanoi, Halong-öböl, Hai An, Hue, Ho Chi Minh, Mekong-Delta, Phu Quoc sziget

  

És miért érdemes felkeresni minket ezzel az úttal kapcsolatba :


Ho Chi Minh City  (Saigon)
Saigon Vietnám szíve és lelke, nyüzsgő, dinamikus ipari központ és egyben a gazdasági és kulturális élet központja is. Az ország második legnagyobb városa többek között az alábbi látványosságokkal várja a turistákat: Giac Lam Reunification Palace (újraegyesítési palota), a neo-román stílusban épült Notre Dame Cathedral, a Ho Chi Minh Múzeum, a Ben Tanh piac.


Hué
Hué Vietnám kulturális, vallási és oktatási központjai közé tartozott. Az itt található Thien Mu Pagoda az ország egyik leghíresebb épülete, de a hatalmas, árokkal körülvett Citadella maradványai is számos látnivalót tartogatnak. Sajnálatos módon a lebilincselően érdekes Forbidden Purple City, vagyis a Tiltott Bíbor Város a háború során szinte teljesen megsemmisült. A Hanoitól 700, Saigontól 1100 km-re fekvő Hué megközelíthető busszal, vonattal (Reunification Expressz), és repülőgéppel is.

 

Halong Bay
A gyönyörű Halong-Bay a Tonkin-öböl kristálytiszta vizéb?l kimagasló háromezer szigetével Vietnám egyik természeti csodája. Az apró szigetek szinte mindegyikén érintetlen tengerpartok, szél és víz alkotta barlangok találhatók. A barlangok között a leginkább említésre méltóak a Hang Dau Go, valamint a Thien Cung Caves. Ha Long jelentése: "ahol a sárkány a tengerbe ereszkedik". Nevét egy ősi legendáról kapta, mely szerint egy sárkány a farkával csapkodva teremtette az öblöt.

 

Hanoi
Hanoi, Vietnám fővárosa az utóbbi időben kezdi lerázni magáról rossz hírét. Lakosai, árnyékos sétálóutcái, gondozott parkjai, kivételes építészeti kincsei, koloniális stílusú francia épületei és modern felhőkarcolói mára Hanoit is vendégszerető ázsiai fővárossá tették. Hanoi a régi és az új különös keveréke, ezért nem hasonlítható egyik vietnámi városhoz sem, nyüzsgő piacai és éjszakai élete, kitűnő konyhája lenyűgözi az ősi város minden látogatóját. Látványos centruma a Hoan Kiem tó köré épült, főbb látványosságai a One Pillar Pagoda és az irodalom temploma, a Van Mieu.


Sapa, Vietnam
Észak-Vietnam egyik legcsodálatosabb helyszíne Sapa és a végeláthatatlan rizsföldek látványa. Pattanj robogóra, majd fedezd föl a környék településeit és a helyiek mindennapjait. Ha nem érzed magad magabiztosan a robogón, akkor pedig fizess be egy 2 vagy 3 napos túrára, ahol a helyiek körbevezetnek a vidéken és a nap végén még el is szállásolnak egy éjszakára. A látvány káprázatos. A legjobb időszak a túrára a tavaszi hónapokban van, amikor már nincs hideg és köd, a rizsföldek pedig zöldben pompáznak.


Hoi An, Vietnam
Ha már túl soknak érzed Hanoi vagy Saigon nyüzsgését, akkor irány Vietnam legbájosabb városa, Hoi An. Az ország középső részén található kisváros a selyemkészítéséről és kereskedelméről vált nevezetessé. Habár a hangulatos, tradícionális házakkal teli központ megtekintésére egy fél nap is elegendő, ettől függetlenül érdemes 1-2 éjszakát maradni és biciklivel is felfedezni a környéket.


HÍVJON MINKET, VAGY KERESSE UTUNKAT A HONLPUNKON: https://www.safaritravel.hu/uticelok/azsia/vietnam/622-viertnam_legjava 



Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés