+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

  • Blogok
  • Kenya utazás a Covid idején

Kenya utazás a Covid idején

A Safari Travel idegenvezetője jelentkezik Mombasa déli, Diani beach partjáról.

További blogok:

Bécsből indultunk, mivel tranzit utasok vagyunk mutatjuk repülőjegyünket, így semmi előre és helyszínen történő bejelentkezés,kitöltés stb, nem szükséges. Az utazás elött vízumot kell intézni, ezt irodánk a Safari Travel elvégzi. Csak vízummal engedik a repülés megkezdését! Az utasfelvételnél kérik. Egészségügyi QR kód is szükséges ezt szintén irodánk intézi. Az Etiopian légitársaság gépével utaztunk Addis Abeba átszállással. A gépek tiszták, maszkot kell használni. 80-100 utas érkezett a járaton ez körülbelül fél órát vett igénybe a belépésnél. Három sorban kezelték az utasokat.


Mombasa repteréről a Safari Travel által rendelt transzferrel mentünk Kenya legszebb partjára a fehérhomokos Diani Beachre. Transzfer idő körülbelül 1-1.5 óra. Aki még nem járt fekete Afrikában egy nagy élmény a komppal történő átkelés mely körülbelül 10 percet vesz igénybe.


Szállodában a recepción test hőmérséklete mérnek. Hamar megkaptuk szobánkat. Ügyelnek a tisztaságra, fertőtlenítésre, közös helyiségekben maszk használat kötelező, a parton már nem szükséges. A szállodát és a partot látva a szokásos tömeg nem látszik, 30-40% -os töltés van a hoteleknél.Igaz a turista kevés, azonban a majmok az eddigieknél is többen korzóznak. Erkélyen nem szabad semmit hagyni és az erkély ajtót is be kell zárni, ne csenjenek el semmit a makik. A medence parton szintén figyeljünk erre. Az étkezéseknél az asztalok nagyobb távolságra vannak húzva egymástól, az asztalnál a maszk használata nem kötelező, a személyzet természetesen maszkban közlekedik. Nagyon szép idő van a hőmérséklet 30 fok körül az óceán 28 fok. Száraz évszak van, így eső nem várható.


Holnapi napon szafari programra megyünk a közeli Tsavo Nemzeti Parkot látogatjuk meg. A Safari Travel partnerének beszámolója szerint sok állat van jelenleg. Patások,elefánt és rendszeresen az oroszlánok is láthatóak. De mint tudjuk a szafari során mit látunk a szerencsén is múlik, de kitűnő képzett sofőrjeink mindent megtesznek, hogy maximális élményben legyen részünk. Folytatjuk...

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés