+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

  • Blogok
  • Lake Natron a Nagy-hasadékvölgyben!

Lake Natron a Nagy-hasadékvölgyben!

További blogok:


Még egy kis ízelítőt hoztunk egy másik afrikai programunkból : Lake Natron a Nagy-hasadékvölgyben! 


Először   elérjük a Masai föld szívében található szent hegyet, az Oldonyo Lengai-t (a masai nyelven „a hegy ahol az istenek laknak”). A majd háromezer méter magas rétegvulkán meredeken emelkedik ki az árokrendszer síkjából, szinte az egyedüli aktív vulkánja az Nagy-hasadékvölgynek, mely a mai napig vulkáni tevékenység jeleit mutatja (2010 Októberében lávatavat észleltek a belső kráterben), utolsó komoly kitörése 2009 Szeptemberében fejeződött be. 


Az árokrendszer „fenekén” helyezkedik el a Nátron-tó, melynek kiterjedése esős évszakban hatalmas, viszont száraz évszakban, a gyors párolgásnak köszönhetően, mérete lényegesen csökken, és sós kéreg keletkezik a kiszáradt mederben, mely nagy számban csalja ide a flamingókat, mivel a sós környezetet kedvez a táplálékot nyújtó mikroorganizmusok szaporodásának.

Miután felfrissültünk a tóhoz közeli luxus-sátortáborunkban, felkeressük az árokrendszer pereméről lezúduló, bővizű patakot, mely több vízesése és a környező dús, pálmafás növényzet nyújt megnyugvást a gyakran 40 C° is meghaladó hőmérsékletben.

 A reggeli órákban gyalogosan bebarangoltuk a Nátron-tó partját, hogy a gazdag madárvilágban - flamingók, pelikánok - illetve a változatos földrajzi formációkban gyönyörködjünk. Megálltunk az Engaruka romokat, ahol egy igen fejlett öntözéses rendszerrel földművelő törzs élt, majd tűnt el nyomtalanul kultúrájával egyetembenÚticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés