+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

AFRIKA LEGJAVA

Kruger NP / Blyde River Canyon / Viktória-vízesés / Hwange és Chobe NP

További blogok:

A Safari Travel munkatársai a top-top uticélokra szerveznek élményekben gazdag utakat.


Nézzék át ezt a nagyon egyedi utat:

 

1. nap: Elutazás Budapestről, átszállás után érkezés a johannesburgi repülőtérre az esti órákban. Transzfer a közeli Pretoriába.

2. nap: Greater Kruger Park – délután vadles Reggel indulunk Pertoriából, majd a termékeny felföldeket magunk mögött hagyva érjük el a  Drakensberg azaz Sárkány-hegység vonalát. Ez a gyűrődés a Nagy-Lépcső része, mely Fokfölnél indul és halad végig a kontinens keleti partjával párhuzamosan. Ennek felső - több mint 1000 kilométeres - szakaszát alkotja a Drakensberg-hegység, meredek falakkal elválasztva a Highveld-magasföldjét, és a Lowveld síkságát. Sokak számára ez testesíti meg az „igazi Afrikát”, hisz innen a sík vidék szubtrópusi klímáján megjelennek a tájképre jellemző tüskésnövények, akáciák, a pillangósvirágú Mopane és a hatalmas majomkenyérfák, melyek egy nyitott erdőtakarót képeznek a fás foltokat kitöltő magas füvű „legelőkkel”. Ez az élettér ad otthont Afrika gazdag állat és madárvilágának. A Kruger Nemzeti Park kiterjedése hatalmas, és számos fokozottan védett területet foglal magában. Ezek közül az egyik a Guersey Private Nature Reserve. Itt található szállásunk is, a Thornhill Safari Lodge. Ebéd és rövid pihenő után veszi kezdetét a vadles. Mivel az állatok a hőségben delelnek, ezért délután indulunk, amikor a hőmérséklet már elviselhető. A nyitott terepjárók kiváló lehetőséget nyújtanak, hogy közelről szemlélhessük az élővilágot, köztük az 5 Nagyvadat (Big5; elefánt, orrszarvú, oroszlán, leopárd, kafferbivaly). A naplementét - koktél kíséretében – egy itató közeléből szemléljük, mely nagy számban vonzza a szomjas állatokat

3. nap: Kruger National Park – egésznapos vadles Kora reggel indulunk a közeli Kruger Nemzeti Parkba, ahol egésznapos vadles keretében tekintjük meg azt a csodát, ami a parkot a világ egyik legjelentősebb védett területei közé emeli. Az ikonikus Kruger nemzeti park méltán híres. A vadvédelem 1898-ben vette kezdetét és hivatalosan 1926-ban nyerte el nemzeti park státuszát. Több terület bevonásával érte el a 19,600 km2 méretét. Tekintélyes méretéhez hatalmas vadgazdagság csatlakozik; több mint 17,000 oroszlán, 1,000 leopárd, 120 gepárd, 30,000 zebra, 13,000 gnu, 37,000 bivaly és 13,700 elefánt otthona, hogy néhányat említsünk. A Dél-Afrikában található 22,000 fekete és fehér (azaz helyesen, keskeny- és szélesszájú) orrszarvú a kontinens állományának 98 százalékát teszi ki, és ebből 12,000 él a Kruger-ben. Ugyan a vadles sikeressége mindig szerencsefüggő, de a fenti számokból is jól látható, hogy a park szinte garantálja a Big 5 - azaz az Öt Nagyvad látványát! (elefánt, orrszarvú, oroszlán, leopárd, kafferbivaly) Este visszatérünk a Thornhill Safari Lodge-ba ahol az éjszakát töltjük.

4. nap: Blyde River Canyon felfedezése  A Blyde River Canyon méreteiben nem közelíti meg híres rokonait – Grand Canyon illetve Fish River Canyon. De jelentősége - az említett „kopár” szurdokokkal ellentétben – dúsan zöldellő szubtrópusi vegetációjában, és a változatos tájképben rejlik. A Drakensberg hegység vonulatán utat törő folyó csodálatos formációkat alakított ki. Itt található többek közt a God’s Window, a Three Rondavels, Bruke’s Luch Potholes és a Kadishi vízesés, melyeket 26 km hosszan köt egy pazar panorámaút. Ez Dél Afrika egyik leglátványosabb útszakasza.

5. nap: Kruger National Park – egésznapos vadles  A Kruger park kétmillió hektárnyi védett területet képez, és lenyűgöző biodiverzitással rendelkezik. A fajok számát tekintve otthont biztosít; 336 fa, 48 hal, 34 kétéltűnek, 114 hüllő, 517 madár és 146 emlős fajnak.

6. nap: Hajnali séta vadőrrel, elutazás Johannesburgba A nappal együtt kelünk és indulunk tapasztal kísérőnkkel a vadonba, hogy gyalogosan fedezzük fel környezetünket, számtalan érdekes tényt megtudva a vadonról. Kiadós reggeli után térünk vissza Johannesburgba - érkezés a délutáni órákban. Amennyiben szeretnénk megspórolni a visszautazást Johannesburgba, akkor lehetőség van a Kruger-től is repülni a Viktória-vízeséshez, de ennek költsége lényegesen magasabb (az 45,000 átlagár helyett kb. 115,000 ft / fő a repülőjegy) 

7. nap: Elutazás a Viktória-vízeséshez – délután hajókázás a Zambézin  Reggel transzfer a johannesburgi repülőtérre (kb. 152 km), majd elutazás a Victoria Falls-ba. Repülőtéri transzfer a Viktória-vízeséshez közeli szállásunkra, majd pihenés után hajókázás a naplementében a Zambézi-folyón (italfogyasztás és snackek)

8. nap: Viktória-vízesés – Zimbabwei oldal, helikopter, elefántlovaglás  A nap során a Viktória-vízesés Zimbabwei oldalát fedezzük fel helyi idegenvezetőnk kíséretében. A 16 kilátópont érintése után a folyót átívelő hidat tekintjük meg illetve válogathatunk a helyi kis üzletek kínálatából. Ebéd egy helyi étteremben (önköltséges). Délután 2-kor helikopterről tekinthetjük meg (kb. 15 perc repülés) ahogy a hatalmas víztömeg a mélybe zuhan. Helikopter utunkat követően ellátogatunk a közeli vadasparkba, melyet az elefántok hátán „lovagolva” tekinthetünk meg és ismerkedhetünk a hatalmas afrikai emlőssel testközelből. Visszatérés a szállodába

9. nap: Viktória-vízesés – Livingstone sziget / Zambiai oldal, oroszlánséta  A mai napon a Viktória-vízesést a Livingstone-szigetről (zambiai oldal) fogjuk megtekinteni. (a magas vízállás miatt nem lehet fürdőzni a Devil’s Pool – azaz a kis „ördög-medencékben”, melyek közvetlenül a vízesés peremén helyezkednek el) Miután a vízesés mindkét oldalát megtekintettük, délután egyedi élményben lehet részük a séta az oroszlánokkal program során. Visszatérés a szállodába.

10. nap: Utazás a Chobe Nemzeti Parkhoz, délután hajókázás (csónakos vadles)  A reggeli órákban indulunk a Chobe Nemzeti Parkhoz. Érkezésünk után elhelyezkedünk a Chobe-folyó partján található szállodánkba. Délután a lenyugvó nap fényei mellet szemlélhetjük a folyóparton gyülekező állatok tömegét a motorcsónakos vadles során

11. nap: Chobe Nemzeti Park – egésznapos vadles  A nap folyamán délelőtti és délutáni vadles a Chobe Nemzeti Parkban. A nemzeti park hatalmas elefántcsordáiról ismert. Több mint 50,000 elefánt él a parkban, ezáltal talán Afrika legnagyobb  efántsűrűségét létrehozva a területen. Számuk folyamatosan gyarapszik és különös „ismertetőjelük” hatalmas méretük, mely meghaladja a kontinens többi  efántjáét. Érdekes, hogy méretükhöz képest kis – gyakran töredezett - agyarakkal rendelkeznek. A kutatók ezt a kalciumszegény talajnak tulajdonítják. Az elefántok, ugyan nagy távolságokat barangolnak be esős évszakban, de minden évszakban nagyszámban gyülekeznek a Chobe- és Linyanti-folyók éltető vizénél. Ezek a folyók, nagyon gazdag és változatos vadállománynak biztosítanak életteret, így ritka madárfajok mellett nagy eséllyel találkozhatunk a Big 5-al, illetve számtalan varacskos disznót, kudut, impalát, zebrát, gnut, hiénát, vadkutyát….. láthatunk

12. nap: Visszatérés Viktória-vízeséshez, este Boma vacsora  Reggeli után visszatérünk Victoria Falls-ba ahol a nap nagy részét pihenéssel töltjük.  Este Boma vacsora. A díjnyertes Boma Étterem részben a szabad ég alatt fekszik az őshonos Gusu erdőben. Egyedülálló élményt biztosít hagyományos zimbabwei fogásaival (halételek, különböző vadételek, „potjiekos” – a vadászok raguja), valamint a Ndebele táncosok energetikus énekeivel és táncaival.

13. nap: Délelőtt transzfer a Victoria Falls repülőtérre, majd elutazás Budapestre.

14. nap: Átszállás után érkezés Budapestre.

Opció Mivel ebben a szezonban hatalmas víztömeg zúdul le a Viktória-vízesésen, nem feltétlenül  szükséges 2 napra bontani a vízesés felfedezését (a Devils Pool-ban nem lehet fürödni). Amennyiben ezt a programot rövidítjük - az egyik oldalt már a 7. nap megnézzük, vagy Chobe előtt / után, akkor beilleszthető az alábbi Hwange Nemzeti Park is. Ezt javasolt ott töltött éjszakával megtenni - itt luxus sátrakban lehet szállni VAGY 1 napos programként is látogatható (2,5 óra oda + 2,5 óra vissza)Korareggel indulunk a Hwange Nemzeti Parkba (kb. 2,5 óra). Érkezésünk után vadles, majd  ebéd a parkban található szállásunkon. Rövid pihenő után délutáni vadles. A Hwange Zimbabwe legnagyobb nemzeti parkja 14.600 km2 érintetlen vadonnal. A sokak által „Vad Csodaországnak” nevezett parkban 107 féle emlős és több mint 400 madárfaj talál otthonra. Ugyancsak nagy számban látható orrszarvú, antilop, zebra és zsiráf is. A parkban található a világ legnagyobb kafferbivaly- és az egyik legnagyobb elefánt populációja. Ha szerencsénk van oroszlánt, leopárdot, kudut, gnút is megpillanthatunk


További ajánlatokért kereset irodánkat vagy honlapunkat: https://www.safaritravel.hu/ 

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés