+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

  • Blogok
  • Helyszínen tartózkodó idegenvezetőink beszámolója

Helyszínen tartózkodó idegenvezetőink beszámolója

További blogok:

Utazás Covid idején. Helyszínen tartózkodó idegenvezetőink beszámolója.


Egyesült Arab Emirség Dubai

Helyzetjelentés 2021.03.04

Kedves Utasok!  Itt az utolsó e-mailem óta semmi nem változott, minden nyitva van csak korlátozták a szállodák és az éttermek kapacitását, de ez semmilyen gondot nem okoz kívülállóknak. Gőzerővel halad az oltás az országban, állítólag már lassana lakosság 60%-a kapott valamilyen oltást a Covid ellen. Azonban az otthoni hírek ellenére én nem tudok olyan lehetőségről, hogy turisták kapjanak/vegyenek oltást, azokat csak vízummal rendelkező rezidenseknek adják regisztrációt követően.

A maszkviselés továbbra is kötelező mindenhol és nagyon szigorúan ellenőrzik.

A repülési és karanténszabályok semmit nem változtak, Abu Dhabiba még mindig nem tudunk átmenni utasokkal, csak ha már legalább 10 napot eltöltöttek Dubaiban és ilyenkor is csak 48 óránál nem régebbi negatív PCR vagy DPI teszttel.

Szerencsére az Egyesült Arab Emírségek is felkerült arra az országlistára, ahonnan hazaérkezve az üzleti utasok elkerülik a karantént. Illetve továbra is elkerülhető a karantén hazatéréskor, ha valaki 6 hónapon belüli fertőzöttséget tud igazolni vagy pozitív PCR teszttel vagy szerológiai antitest teszttel.

Azonban az Abu Dhabi kirándulás helyett továbbra is jó szívvel ajánlom az utasoknak a „Varázslatos hegyek” vagy a „Hagyomány és természet” kirándulásunkat, amely során az ország teljesen más arcát ismerhetik meg az utasok, hiszen elmegyünk vidékre a hegyekbe.


Beutazáshoz 72 órás covid teszt szükséges. Sok utas válassza ezt a desztinációt, köztük sok magyar is pihen nálunk. Szerencsére a Safari Travel is küldi utasait hozzánk. Turistákat érintő nagy korlátozások nincsenek. A szokásos elővigyázatosság, maszk, kézfertőtlenítő használat kötelező. A programok mennek a szokott ütemben, nincs változás. Az éjszakai diszkók jelenleg nem müködnek! A helyi lakosok gyülekezete nagyobb létszámban tiltva van.Az időjárás napról napra melegszik.Mai napon 25 fok kellemes idő volt,de jövő héten már a 30 fok is be be köszön.

Keressétek a Safari Travelt és mi várunk benneteket szeretettel.


Zanzibár

Beutazáshoz nem kell Covid teszt! Keressétek a Safari Travel irodát ott segítenek melyik járattal érdemes jönni , ugyanis vannak légitársaságok, melyek átszállásnál tesztet kérnek! A szigeten semmilyen korlátozás nincs, minden a megszokott rendben történik. Maszkot csak a szállodákban használ a személyzet. Az elmúlt hetekben nagyon meleg volt és a szokásoktól eltérően a szél sem rebbent! Tegnapi napon a sziget egyes helyein esett eső , de a levegő és az óceán hőmérséklete változatlanul 30 fok körül van. Egyébként ilyen sok turista talán még a csúcs időben sem volt, minden szálloda szinte megtelt.

Kérdés eetén keressétek nyugodtan a Safari Travel irodát, óriási tapasztalatuk, nagy helyismeretük van a szigeten. Én pedig helyszínen várlak benneteket.


Dominika

Beutazáshoz nem kell Covid teszt! Azonban keressétek a Safari Travel irodát, ahol segítenek a legjobb légitársaság kiválasztásában, mivel vannak légitársaságok ahol átszállásnál tesztet kérhetnek.A szigeten a szállodákban maszkot viselnek, vannak kitéve fertőtlenítők. Programokat érintő korlátozások nincsenek. Kicsit furcsa ,hogy máskor ebben az időszakban a full tele levő szállodák most csak közel fél házzal működnek. A part nem nyüzsög úgy mint ilyen időszakban szokott. A hőmérséklet ideális 27-30 fok eső az elmúlt napokban nem volt és nem is nagyon várható.

Keressétek a Safari Travel irodát segítséget adnak az utazáshoz és én itt várlak benneteket!


Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés