+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

  • Blogok
  • Zanzibár programajánló

Zanzibár programajánló

További blogok:

Zanzibár egy szigetvilág, mely két nagyobb szigetből – Zanzibár, Pemba - és számos szigetecskéből áll. Az Indiai óceánban helyezkedik el, kb. 25 mérföldre Tanzánia partjaitól. Zanzibár szigetét (Unguja) leírhatatlanul csodálatos homokos tengerpartok jellemzik, melyeket korallzátonyok szegélyeznek.


Aki nem járt Zanzibáron kötelező program Stow Town és környékének felfedezése. A Katedrális, Rabszolga piac, Old Fort erőd sok-sok történelmi érdekességgel szolgál. Nem szabad kihagyni. Az erődön belül megismerkedhetünk Freddie Mercury szülőházával is. Akit érdekelnek a helyi-napi dolgok is a hal és zöldségpiacra mindenképpen látogasson el. Ajánljuk az érdeklődőknek a piac melletti helyi 2-3usd áron ételt kínáló kifőzdét, (a helyi bádog Gundelt). A piac bejáratánál már látható a füstölgő kéménye. Helyi emberek fogyasztják itt ebédjüket. Kézzel eszik mindenki a helyi szokás szerint, Ön is tegyen így. A naplementét az egykori angol klubból érdemes megcsodálni, itt a legszebb egy hideg sör kíséretében.


A városban az egykori rabszolgapiac is felkereshető. Kis motorcsónakkal pedig 20-30 perc alatt a Kővároshoz közel fekvő Börtönszigeten lehetünk, mely egykor a helytelenül viselkedő rabszolgák börtöne volt. Itt élnek a 300 éves és több száz kilós, hatalmas teknősök. A Jozani erdő Zanzibár középső részén található, és élőhelye a ritka, és éles visításáról könnyen felismerhető Vörös Colobus majomnak, bozótmalacoknak, és a “láthatatlan” zanzibári leopárdnak.


A Safari Travel Zanzibárra nemcsak pihenést hanem kombinált utakat - pl.:szafari +pihenés, Dubai + Zanzibár - is szervez egyéni és csoportos út keretében!!! 


Keresse munkatársunkat vagy honlapunkat! 

https://www.safaritravel.hu/uticelok/afrika/tanzania 

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés