+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

Újdonság: PUGLIA

Dél-Olaszországi kulináris örömök

További blogok:

Új csoportos utunk, budapesti indulással, magyar csoportkísérővel:  2022 Október 26 – 31. (6 nap / 5 éjszaka)  


Utunk során felfedezzük az „Olasz csizma sarkát”. Az Appennini-félsziget nemcsak gazdag történelméről, hanem fantasztikus konyhájáról és borairól is híres. Puglia az ország éléskamrája, vezetők az olívaolaj, illetve durumbúza termesztésben, melyek jól illenek a forró klímához. Az évszázados olajfaligetek préselt olaja, megalapozzák a karakteres ízeket, melyet a sokféle zöldség, friss hall, bárányhús, durumtészták egészítenek ki. A friss alapanyagok bősége és az ételek egyedien egyszerű főzési módja teszi ellenállhatatlanná a dél-olasz térség konyháját……

A települések építészete igen változatos. Lecce extravagáns barokk stílusától, a fontos kereskedelmi kikötőkön keresztül az Itria-völgy karsztmedencéjének kúp alakú trullóin át Matera tufába vájt barlanglakásáig mindent fellehetünk.

Utunk során felkeressük a térség méltán híres településeit; Ostuni, Alberobello, Martina Franca, Putignano, Polignano a Mare, Monopoli, Castellana, Matera.

3 szervezett vacsoránk során ismerkedünk a gasztronómia remekeivel. A helyi fogások elkészsítáését is megtanulhatjuk, hisz két vacsoránk „főző iskolával” összekötött.

Ellátogatunk egy olajfa ligetbe, ahol a termény feldolgozásával – préselés – ismerkedhetünk.

A helyi sajtokat egy mozzarella manufaktúrában kóstolhatjuk meg.

A régió szőlőtermelők munkáját egy borkóstoló során értékelhetjük.


További részletekért keresse honlapunkat: https://www.safaritravel.hu/uticelok/tarsasutazasok/640-puglia_%E2%80%93_del-olaszorszagi_kulinaris_oromok 

Vagy telefonon: 061 -2394848

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés