Új csoportos utunk, budapesti indulással, magyar csoportkísérővel: 2022 Október 26 – 31. (6 nap / 5 éjszaka)
Utunk során felfedezzük az „Olasz csizma sarkát”. Az Appennini-félsziget nemcsak gazdag történelméről, hanem fantasztikus konyhájáról és borairól is híres. Puglia az ország éléskamrája, vezetők az olívaolaj, illetve durumbúza termesztésben, melyek jól illenek a forró klímához. Az évszázados olajfaligetek préselt olaja, megalapozzák a karakteres ízeket, melyet a sokféle zöldség, friss hall, bárányhús, durumtészták egészítenek ki. A friss alapanyagok bősége és az ételek egyedien egyszerű főzési módja teszi ellenállhatatlanná a dél-olasz térség konyháját……
A települések építészete igen változatos. Lecce extravagáns barokk stílusától, a fontos kereskedelmi kikötőkön keresztül az Itria-völgy karsztmedencéjének kúp alakú trullóin át Matera tufába vájt barlanglakásáig mindent fellehetünk.
Utunk során felkeressük a térség méltán híres településeit; Ostuni, Alberobello, Martina Franca, Putignano, Polignano a Mare, Monopoli, Castellana, Matera.
3 szervezett vacsoránk során ismerkedünk a gasztronómia remekeivel. A helyi fogások elkészsítáését is megtanulhatjuk, hisz két vacsoránk „főző iskolával” összekötött.
Ellátogatunk egy olajfa ligetbe, ahol a termény feldolgozásával – préselés – ismerkedhetünk.
A helyi sajtokat egy mozzarella manufaktúrában kóstolhatjuk meg.
A régió szőlőtermelők munkáját egy borkóstoló során értékelhetjük.
További részletekért keresse honlapunkat: https://www.safaritravel.hu/uticelok/tarsasutazasok/640-puglia_%E2%80%93_del-olaszorszagi_kulinaris_oromok
Vagy telefonon: 061 -2394848
Üdvözlettel:
a Safari Travel csapata