+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

HAJÓS HÍREK

További blogok:

A CELEBRITY CRUISES 2021 NYARÁN ÚJRAINDÍTJA HAJÓÚTJAIT A  GALÁPAGOS-SZIGETEK KÖRÜL


A Celebrity Cruises bejelentette, hogy 2021 nyarán újraindítja hajóútjait a lélegzetelállító Galápagos-szigetek körül, a luxus flotta mind három, a világ ezen különleges részén szolgálatot teljesítő hajóján. 


Először, a modern fényűző mega-jacht, a Celebrity Flora, indul ismét útjára július 4-én, majd a többszörös díjnyertes Celebrity Xpedition és a meghitt 16-fős Celebrity Xploration indulnak útnak, július 24-én és szeptember 18-án.


Mindhárom hajó sajátos élményt nyújt e kihagyhatatlan úti cél megismeréséhez. Aki a Galápagos csodáit a legmodernebb luxus kényelmében szeretné felfedezni, annak a Celebrity Flora®, az e természeti csoda vizeire tervezett mega-jacht az ideális. A hajót a szigetek ihlették, s természetes anyagok felhasználásával, a legújabb környezeti technológiák alkalmazásával építették. Azért, hogy az utasok még jobban elmerüljenek e csodás vidék látnivalóiban, a Galápagos Nemzeti Park képzett természettudósai kísérik az utat.


A Celebrity Xpedition® és a Celebrity Xploration® déli és északi körök mentén fedezik fel a szigeteket, maximális kényeztetést biztosítva.


E különleges úti cél minden egyes szigete egyedi élményeket kínál, a kirándulástól másvilági vulkanikus terepen, a tengeri teknősökkel való pipás búvárkodásig. A vendégek naponta két parti kiránduláson vehetnek részt a Galápagos Nemzeti Park képzett természettudósainak vezetésével, vagy pihenhetnek a fedélzeten.


Mint minden Celebrity Cruises hajóúton, itt is mindenre gondoltunk a vendégek kényelme érdekében. Az út ára tartalmazza a korlátlan wi-fi-t, az italokat, a borravalót és napi két parti kirándulást, valamint a bővített csomag része 2-3 éjszaka egy Quitoi luxus szállodában és a repülőút a főváros és a szigetek között.


Mindhárom hajó oltott személyzettel közlekedik és csak oltott felnőttek rézére elérhető. 18 év alatti gyermekek negatív PCR teszttel léphetnek a fedélzetre. Továbbá az utasoknak meg kell felelni a helyi előírásoknak és az Ecuadorba, illetve a Galápagos-szigetekre történő belépés feltételeinek.


Látványos úton megy végig a „80 nap alatt a Föld körül” hajóút 2023-ban


Jules Verne 80 nap alatt a Föld körül című regényének 150. évfordulójára szervez különleges utazást egy brit iroda: a 2023-ban induló, 80 napos Föld körüli útra most nyílt meg a jelentkezés. Nem olcsó mulatság, fejenként csaknem 8 millió forinttól indulnak az árak. Repülni nem kell, vonatozni és hajózni viszont annál többet és az utasok Magyarországon is keresztül zakatolnak majd. 

Egy látványos vonatúttal indulnak Nyugat-Európán és Közép-Ázsián keresztül, egy-egy megállóval Ukrajnában (Lemberg) és Oroszországban (Moszkva), majd a Selyem-út városai következnek Üzbegisztánban, ezután pedig a Kazahsztán sztyeppéin utaznak végig, mielőtt Kínába érkeznének. Itt megnézik az első kínai császár, Csin Si Huang-ti sírhelyét őrző agyagkatonákat, és a világ leggyorsabb, 217 mérföld/órával száguldó személyszállító vonatával érkeznek Pekingbe (ide a 30. napon érkeznek) és Shanghajba.

Innen egy 16 napos hajózás keretében szelik át a Csendes-óceánt, hogy megérkezzenek az Egyesült Államok nyugati partvidékére. Los Angelesből a nyugati parton észak felé haladva jutnak el Oregonba és Washingtonba, majd Kanadába, ahol négy nap alatt utaznak Vancouverből Torontóba, részben a Sziklás-hegység lélegzetelállító vonulatain keresztül.

A 71. napon érkeznek Halifaxba, ahonnan ismét hajóút következik: 8 nap alatt, az Atlanti-óceánt átszelve érkeznek vissza az Európai kontinensre. Kötelező borravaló változás az MSC hajókon

Ez év április 1-jétől kezdődően - a 2021–22-es téli indulásokra és azokra vonatkozó összes új foglalás esetén - a "kötelező borravaló" kötelezővé válik a teljes körutazás árának szerves részeként.

Lehetőség lesz előre fizetni őket foglaláskor, vagy kifizetni a hajóút végén. Automatikusan hozzáadódnak a végső fedélzeti számlához, és a fedélzeten történő módosításuk vagy törlésük már nem lehetséges.

Korlátozott ideig promóciós ajánlat keretében április 1. és június 30. között az előre fizetett szállodai szolgáltatási díjak ( kötelező borravaló) 50% -os kedvezményben részesülnek.

Ez a promóció minden hajóra és vitorlásra vonatkozik 2021/22 telétől kezdve, kivéve a World Cruise vitorlázásokat, amelynél a kedvezmény 30%.


Az MSC hat hajót indít a tervek szerint májusban!

MSC Grandiosa - marad a mostani úton

MSC Virtuosa - Southamptonból

MSC Seaside - Genovából

MSC Splendida - Triesztből

MSC Magnifica - Velencéből

MSC Orchestra - Velencéből


MSC SEASIDE START MÁJUS 01!

Az MSC Cruises ma hivatalosan is bejelentette, hogy az MSC Seaside 2021 május 1-jétől csatlakozik a Földközi-tengeren most is aktív MSC Grandiosa-hoz! Az MSC Seaside egy vadonatúj, hét éjszakás úton hajózik majd Genova, Valetta, Civitavecchia , Siracusa és Puglia Taranto érintve.

A Grandiosa jelenlegi útvonalát 2021 május végéig meghosszabbítják, a hajó az olasz Genova, Civitavecchia, Nápoly, Palermo, valamint Valetta úton hajózik majd tovább.

‼️Az MSC Grandiosa 2020 augusztus óta fogadja a vendégeket és azóta biztonságosan és felelősségteljesen több mint 40 000 vendéget szállított.‼️

Az MSC Seaside és az MSC Grandiosa útvonalai jelenleg elérhetőek a schengeni országokból, valamint Bulgáriából, Horvátországból és Romániából származó lakosok számára.


Hajótársaságok újra indításai 

Május 1-jén a Costa Smeralda visszatér egyhetes utakkal a Földközi-tenger nyugati részén, Olaszország (Savona, Civitavecchia és Palermo), Franciaország (Marseille) és Spanyolország (Barcelona és Palma de Mallorca) érintésével.

A Costa Luminosa 2021 május 2-tól Triesztből indul, majd másnap Bariból hajózik tovább, folytatva görögországi és horvátországi egyhetes programját.

A Carnival’s cruise márkája az AIDA Cruises 2021 március 20-án nyitja meg a 2021-es tavaszi szezont. Az eredetileg korábban kezdődő tervek szerint az útvonalakat a német kormány által rájuk rótt különféle korlátozások és korlátozott utazási lehetőségek miatt kénytelen volt elhalasztani.

Star Wars hajóút

A Disney Cruise Line új STAR WARS hajóutakat indít 2022-ben! Az új SW hajóutak 7 éjszakás karibi utakon kerülnek megrendezésre a Disney Fantasy-n a floridai Port Canaverali kikötőből.
 A vendégek számos STAR WARS témájú eseményre számíthatnak az utazás során, ideértve a fedélzeti partikat,tűzijátékokat, jelmezes találkozókat.Természetesen rengeteg Star Wars film vetítése lesz a fedélzeten. 

Egy nap alatt elkeltek a jegyek a 180 napos föld körüli hajóútra


A miami székhelyű Oceania Cruises bejelentette, hogy 2023-as, 180 napos világ körüli hajóútjára egy nap alatt elfogytak a jegyek, miután január 27-én megnyitották a jegyeladást a nagyközönség számára.

 

Az óceánjáró vállalat 2023-as, világ körüli útja 180 nap alatt négy kontinens 33 országának 96 kikötőjét érinti. Az utazás három teljes napos hajózást is magában foglal az Antarktiszon, továbbá a vendégek az UNESCO-világörökségek közül több mint 60 helyszínt tekinthetnek meg.


Az óceánjáró a tervek szerint 2022. december 28-án indul majd Miamiból és 2023. január 15-én San Franciscóból.


A vállalat jelenleg a COVID-19 járvány következtében ideiglenesen szüneteltetni összes járatát, szolgáltatásai újraindítását 2021 májusára tervezi. A sajtóközleményben jelezték azt is, hogy nemcsak a világ körüli hajóútra, hanem a 2022-es évre tervezett európai és észak-amerikai utazásaikra is nagy volt a kereslet.


Keressen hajóutat honlapunkon vagy keresse a Safari Travel munkatársait! 7 hajótársaság útvonalát kínáljuk! 

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés