+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

HAJÓS HÍREK

További blogok:

 KÍNA ELSŐ CRUISE HAJÓJA: ANDORA MAGIC CITY

A Kínai Turizmus Napján nyilvánosságra hozták Kína első hazai építésű cruise hajójának az "Adora Magic City"-nek a nevét. A hajó várhatóan 2023 végére indul első útjára! A 135.500 tonnás hajó befogadóképessége 5.246 utas, hossza pedig 323,6 méter.
Tervezett hajózási útvonala: Japán és délkelet-ázsiai országok kikötőit, valamint a tengeri Selyemút mentén fekvő kikötők. Azért az a 5.246 szép szám egy ekkora hajóra.... Amúgy meg kb. az építése zajlott ott mert ránézésre is ez egy Vista-osztályú hajó!

HIVATALOSAN IS ÁTADTÁK AZ MSC ÚJ HAJÓJÁT AZ MSC WORLD EUROPÁT!


Doha, Katar – 2022. november 13. – Az MSC Cruises legújabb zászlóshajójának névadó ünnepségének a vadonatúj dohai Grand Cruise Terminal adott otthont. Az új MSC World Europa az MSC hajótársaság flottájának leginnovatívabb és környezetbarátabb LNG tengerjáró hajója.

Az MSC World Europa lesz az első LNG-meghajtású hajó az MSC Cruises flottájában, és az eddigi legfejlettebb technológiával ellátott, környezetvédelmi szempontból is. Gyakorlatilag kiküszöböli a helyi légszennyező anyagok, például a kén-oxidok kibocsátását, és akár 85%-kal csökkenti a nitrogén-oxidok mennyiségét. A világ első olyan tengerjáró hajója, amely a vadonatúj, cseppfolyósított földgázzal (LNG) működő szilárd oxid üzemanyagcellás (SOFC) technológiával rendelkezik.

Az MSC World Europa nyitószezonját a Közel-Keleten tölti, és 7 éjszakás körutakat kínálva Dubai, Abu Dhabi, Sir Bani Yas, Egyesült Arab Emírségekbe, Dammam, Szaúd-Arábiába és Dohába valamint Katarba.

Szezonja 2022. december 20-án kezdődik egy különleges, 4 éjszakás úttal a katari Dohából az Egyesült Arab Emirátusokba, Dubaiba.

Ha kedvet kapnánk a hajót kipróbálni, 2023 nyarán a Földközi-tengeren szeli a hullámokat,ahol 7 éjszakás körutakat kínál Genova, Nápoly és Messina olaszországi kikötőibe, valamint a máltai Vallettába, a spanyolországi Barcelonába és Marseille-be. 

Keressen minket: https://www.safaritravel.hu/hajosutak 


KIÚSZOTT A QUEEN ANNE!

A világ legikonikusabb luxushajó márkája tegnap egy jelentős építési mérföldkövet ünnepelt a Queen Anne vízre bocsátásával a Fincantieri Marghera Olaszországi hajógyárában. Az ünnepség a Queen Anne építésének első átfogó fázisát jelzi, amely mostantól a luxushajó belső terének megépítésére összpontosít. Az ünnepségen részt vett Marco Lunardi, a Fincantieri Marghera hajógyár igazgatója, Sture Myrmell, a Carnival UK elnöke és a Queen Anne kapitánya, Inger Thorhauge.

Sture Myrmell, a Carnival UK elnöke így nyilatkozott: "Hihetetlen és egyben inspiráló, hogy ma egy ilyen fontos mérföldkövet ünnepelhetünk, és láthatjuk, hogy a kézművesek, mérnökök és a Fincantieri munkatársai milyen előrehaladást értek el, és mindannyian láthatjuk, hogy milyen csodálatos Queen lesz belőle."

Hozzátette: "A 2024 májusában szolgálatba álló Queen Anne a Queen Mary 2, a Queen Victoria és a Queen Elizabeth mellett egy figyelemre méltó kvartettet alkot majd a Cunard számára. 1999 óta ez lesz az első alkalom, hogy a Cunard-nak négy hajója lesz egyidejűleg szolgálatban".

A Cunard legújabb hajójának tervezési koncepcióit az örökség, a kézművesség, a stílus, a történetmesélés és az innováció alapozta meg, és a 113.000 tonnás, 3.000 vendéget befogadó, 14 fedélzeten elterülő Queen Anne számos lélegzetelállító pillanatot kínál majd az utazóknak, köztük a legnagyobb kurátori műgyűjteményt a tengeren.

A Cunard több mint 180 éve folyamatosan finomítja az óceáni utazás meghatározó élményét, és a Queen Anne tele lesz a Cunard jellegzetes élményeivel, beleértve a világszínvonalú étkezést, a kivételes szórakozást és a luxus!

A 2024 májusában szolgálatba álló Queen Anne a Queen Mary 2, a Queen Victoria és a Queen Elizabeth mellett egy figyelemre méltó kvartettet alkot majd a Cunard számára. 1999 óta ez lesz az első alkalom, hogy a Cunard egyszerre négy hajót állít szolgálatba.


A Royal Caribbean Symphony of the Seas tengerjáró hajója megdöntötte a transzatlanti átkelés rekordját! 

Ha figyelembe vesszük, hogy alig száz évvel ezelőtt a transzatlanti hajóutak legfeljebb néhány ezer emberrel a fedélzeten indultak, akkor elég figyelemre méltó, hogy a Symphony of the Seas most érkezett meg Európába több mint 7.000 emberrel a fedélzeten.
A 2023 március 9-én Miamiból induló transzatlanti út befejezését követően a Oasis-osztályú Symphony of the Seas lett az a hajó, amely a legtöbb embert szállította a fedélzetén egy befejezett transzatlanti átkelés során!
7.604 emberrel a fedélzeten, köztük 5.350 utassal és 2.224 fős legénységgel a Symphony of the Seas március 19-én érkezett meg a spanyolországi Malagába, és ezzel befejezte az Atlanti-óceánt átszelő útját, amely bekerül a történelemkönyvekbe.
A 2018-ban épült, 228.081 bruttó tonnás Symphony of the Seas a 2018 és 2022 között a világ legnagyobb cruise hajója volt. A hajó szárazdokkba vonul Cadizban, és a hajógyárban rutinszerű karbantartási munkálatokon esik át.
Ezt követően a Symphony of the Seas 2023 április 16-án ismét kihajózik hogy, megkezdje hét éjszakás útjait a Földközi-tenger nyugati részén, minden vasárnap Barcelonából indulva. A kikötők között szerepel Palma De Mallorca, Marseille, La Spezia, Civitavecchia és Nápoly.
Igen! A 2023 szezonban itt lesz a Földközi-tengeren! Szóval ha nem akarsz a világ másik pontjára repülni, hogy a fedélzetén élvezd és átéld a Royal Caribbean élményt akkor hajrá! Ilyen még nem volt: ikonikus görög testvérpár került egy luxushajó élére!


Az iparágban elsőként a Celebrity Cruises elnök-vezérigazgatója, Lisa Lutoff-Perlo bejelentette, hogy Dimitrios és Tasos Kafetzis görög testvérpárt nevezték ki a Celebrity Ascent SM társkapitányainak. Ez lesz a cég negyedik hajója az iparágat átalakító Edge sorozatban, amely idén, 2023 telén debütál. A tehetséges testvérpár új korszakot nyit meg a tengerjáró-vállalat történetében, és átveszik a sok mindenben úttörőnek számító hajó irányítását.
A Celebrity Cruises, többszörösen díjnyertes tengerjáró társaság 2023 decemberében útnak indítja legújabb hajóját, a Celebrity Ascent-et, amelyet az ikonikus görög testvérpár kezébe adnak. A kapitányok mögött több évtizedes múlt áll a cégnél, de ez a kinevezés jelenti a karrierjük eddigi csúcspontját.
„Dimitrios kapitány és Tasos kapitány a mi testvéreink, egy igazi tengeri álomcsapat. Ők olyan sokat adtak a Celebrity hajótársaságnak az évek során, hogy már olyanok vagyunk, mint egy második család. Boldogsággal tölt el, ahogy látom, hogy valójában mennyit is jelent számukra az, hogy közösen érték el karrierjük csúcsát” - nyilatkozta Lisa Luttof-Perlo a Celebrity Cruises elnök- vezérigazgatója.
A görög testvérpár története:
Dimitrios kapitány több mint három évtizedes tengerészeti karrierjét a Celebrity Cruisesnak szentelte, hiszen 1990-ben a cég legelső hajóján, a Horizonon kezdett gyakornok tisztként. Ma már az iparág csúcsán a legújabb Celebrity hajónak a kapitányává nevezték ki. A Celebrity flotta minden hajóosztályának fedélzetén hajózott már, és tagja volt a Celebrity Millennium, a Celebrity Infinity, a Celebrity Silhouette és a Celebrity Apex induló csapatának is.
Testvére sikereit látva, Tasos is a bátyja nyomdokaiba lépett, elvégezte a Kereskedelmi Tengerészeti Főiskolát. 1998-ban csatlakozott a Celebrity Cruises-hoz, és a márkánál eltöltött több mint 20 éves pályafutása során részt vett a Celebrity Summit, Celebrity Solstice, Celebrity Equinox és Celebrity Reflection elindításában. Legutóbb a Celebrity Edge, kapitánya volt.
„Hihetetlen, hogy a bátyámmal a Celebrity Cruises család tagjaként megkaptuk ezt a kitüntetést, megtiszteltető, és egyben megható is számunkra” – mondta Tasos Kafetzis kapitány. „A bátyámmal osztozunk az óceán iránti szeretetben. Alig várom, hogy ezt a hihetetlen hajót együtt irányíthassuk, fantasztikus élményeket adva ezzel a vendégeinknek a fedélzeten.”
„A mai nap igen jelentőségteljes az életemben” – kezdte Dimitrios Kafetzis kapitány. „Büszke vagyok arra, hogy több mint 30 éves pályafutásom során kizárólag a Celebrity Cruises-szal dolgozva, immáron kapitányként is részt vehetek a történetükben. A társaság legújabb hajója 2023-ban indul útjára, és megtiszteltetés számomra, hogy a testvéremmel együtt vállalhattuk a kapitányi szerepet. Nagyon büszke vagyok a családomra és a bátyámra. Mindenkit szeretettel várunk a Celebrity Ascenten!”A CELEBRITY CRUISES 2021 NYARÁN ÚJRAINDÍTJA HAJÓÚTJAIT A  GALÁPAGOS-SZIGETEK KÖRÜL


A Celebrity Cruises bejelentette, hogy 2021 nyarán újraindítja hajóútjait a lélegzetelállító Galápagos-szigetek körül, a luxus flotta mind három, a világ ezen különleges részén szolgálatot teljesítő hajóján. 


Először, a modern fényűző mega-jacht, a Celebrity Flora, indul ismét útjára július 4-én, majd a többszörös díjnyertes Celebrity Xpedition és a meghitt 16-fős Celebrity Xploration indulnak útnak, július 24-én és szeptember 18-án.


Mindhárom hajó sajátos élményt nyújt e kihagyhatatlan úti cél megismeréséhez. Aki a Galápagos csodáit a legmodernebb luxus kényelmében szeretné felfedezni, annak a Celebrity Flora®, az e természeti csoda vizeire tervezett mega-jacht az ideális. A hajót a szigetek ihlették, s természetes anyagok felhasználásával, a legújabb környezeti technológiák alkalmazásával építették. Azért, hogy az utasok még jobban elmerüljenek e csodás vidék látnivalóiban, a Galápagos Nemzeti Park képzett természettudósai kísérik az utat.


A Celebrity Xpedition® és a Celebrity Xploration® déli és északi körök mentén fedezik fel a szigeteket, maximális kényeztetést biztosítva.


E különleges úti cél minden egyes szigete egyedi élményeket kínál, a kirándulástól másvilági vulkanikus terepen, a tengeri teknősökkel való pipás búvárkodásig. A vendégek naponta két parti kiránduláson vehetnek részt a Galápagos Nemzeti Park képzett természettudósainak vezetésével, vagy pihenhetnek a fedélzeten.


Mint minden Celebrity Cruises hajóúton, itt is mindenre gondoltunk a vendégek kényelme érdekében. Az út ára tartalmazza a korlátlan wi-fi-t, az italokat, a borravalót és napi két parti kirándulást, valamint a bővített csomag része 2-3 éjszaka egy Quitoi luxus szállodában és a repülőút a főváros és a szigetek között.


Mindhárom hajó oltott személyzettel közlekedik és csak oltott felnőttek rézére elérhető. 18 év alatti gyermekek negatív PCR teszttel léphetnek a fedélzetre. Továbbá az utasoknak meg kell felelni a helyi előírásoknak és az Ecuadorba, illetve a Galápagos-szigetekre történő belépés feltételeinek.


Látványos úton megy végig a „80 nap alatt a Föld körül” hajóút 2023-ban


Jules Verne 80 nap alatt a Föld körül című regényének 150. évfordulójára szervez különleges utazást egy brit iroda: a 2023-ban induló, 80 napos Föld körüli útra most nyílt meg a jelentkezés. Nem olcsó mulatság, fejenként csaknem 8 millió forinttól indulnak az árak. Repülni nem kell, vonatozni és hajózni viszont annál többet és az utasok Magyarországon is keresztül zakatolnak majd. 

Egy látványos vonatúttal indulnak Nyugat-Európán és Közép-Ázsián keresztül, egy-egy megállóval Ukrajnában (Lemberg) és Oroszországban (Moszkva), majd a Selyem-út városai következnek Üzbegisztánban, ezután pedig a Kazahsztán sztyeppéin utaznak végig, mielőtt Kínába érkeznének. Itt megnézik az első kínai császár, Csin Si Huang-ti sírhelyét őrző agyagkatonákat, és a világ leggyorsabb, 217 mérföld/órával száguldó személyszállító vonatával érkeznek Pekingbe (ide a 30. napon érkeznek) és Shanghajba.

Innen egy 16 napos hajózás keretében szelik át a Csendes-óceánt, hogy megérkezzenek az Egyesült Államok nyugati partvidékére. Los Angelesből a nyugati parton észak felé haladva jutnak el Oregonba és Washingtonba, majd Kanadába, ahol négy nap alatt utaznak Vancouverből Torontóba, részben a Sziklás-hegység lélegzetelállító vonulatain keresztül.

A 71. napon érkeznek Halifaxba, ahonnan ismét hajóút következik: 8 nap alatt, az Atlanti-óceánt átszelve érkeznek vissza az Európai kontinensre. Kötelező borravaló változás az MSC hajókon

Ez év április 1-jétől kezdődően - a 2021–22-es téli indulásokra és azokra vonatkozó összes új foglalás esetén - a "kötelező borravaló" kötelezővé válik a teljes körutazás árának szerves részeként.

Lehetőség lesz előre fizetni őket foglaláskor, vagy kifizetni a hajóút végén. Automatikusan hozzáadódnak a végső fedélzeti számlához, és a fedélzeten történő módosításuk vagy törlésük már nem lehetséges.

Korlátozott ideig promóciós ajánlat keretében április 1. és június 30. között az előre fizetett szállodai szolgáltatási díjak ( kötelező borravaló) 50% -os kedvezményben részesülnek.

Ez a promóció minden hajóra és vitorlásra vonatkozik 2021/22 telétől kezdve, kivéve a World Cruise vitorlázásokat, amelynél a kedvezmény 30%.


Az MSC hat hajót indít a tervek szerint májusban!

MSC Grandiosa - marad a mostani úton

MSC Virtuosa - Southamptonból

MSC Seaside - Genovából

MSC Splendida - Triesztből

MSC Magnifica - Velencéből

MSC Orchestra - Velencéből


MSC SEASIDE START MÁJUS 01!

Az MSC Cruises ma hivatalosan is bejelentette, hogy az MSC Seaside 2021 május 1-jétől csatlakozik a Földközi-tengeren most is aktív MSC Grandiosa-hoz! Az MSC Seaside egy vadonatúj, hét éjszakás úton hajózik majd Genova, Valetta, Civitavecchia , Siracusa és Puglia Taranto érintve.

A Grandiosa jelenlegi útvonalát 2021 május végéig meghosszabbítják, a hajó az olasz Genova, Civitavecchia, Nápoly, Palermo, valamint Valetta úton hajózik majd tovább.

‼️Az MSC Grandiosa 2020 augusztus óta fogadja a vendégeket és azóta biztonságosan és felelősségteljesen több mint 40 000 vendéget szállított.‼️

Az MSC Seaside és az MSC Grandiosa útvonalai jelenleg elérhetőek a schengeni országokból, valamint Bulgáriából, Horvátországból és Romániából származó lakosok számára.


Hajótársaságok újra indításai 

Május 1-jén a Costa Smeralda visszatér egyhetes utakkal a Földközi-tenger nyugati részén, Olaszország (Savona, Civitavecchia és Palermo), Franciaország (Marseille) és Spanyolország (Barcelona és Palma de Mallorca) érintésével.

A Costa Luminosa 2021 május 2-tól Triesztből indul, majd másnap Bariból hajózik tovább, folytatva görögországi és horvátországi egyhetes programját.

A Carnival’s cruise márkája az AIDA Cruises 2021 március 20-án nyitja meg a 2021-es tavaszi szezont. Az eredetileg korábban kezdődő tervek szerint az útvonalakat a német kormány által rájuk rótt különféle korlátozások és korlátozott utazási lehetőségek miatt kénytelen volt elhalasztani.

Star Wars hajóút

A Disney Cruise Line új STAR WARS hajóutakat indít 2022-ben! Az új SW hajóutak 7 éjszakás karibi utakon kerülnek megrendezésre a Disney Fantasy-n a floridai Port Canaverali kikötőből.
 A vendégek számos STAR WARS témájú eseményre számíthatnak az utazás során, ideértve a fedélzeti partikat,tűzijátékokat, jelmezes találkozókat.Természetesen rengeteg Star Wars film vetítése lesz a fedélzeten. 

Egy nap alatt elkeltek a jegyek a 180 napos föld körüli hajóútra


A miami székhelyű Oceania Cruises bejelentette, hogy 2023-as, 180 napos világ körüli hajóútjára egy nap alatt elfogytak a jegyek, miután január 27-én megnyitották a jegyeladást a nagyközönség számára.

 

Az óceánjáró vállalat 2023-as, világ körüli útja 180 nap alatt négy kontinens 33 országának 96 kikötőjét érinti. Az utazás három teljes napos hajózást is magában foglal az Antarktiszon, továbbá a vendégek az UNESCO-világörökségek közül több mint 60 helyszínt tekinthetnek meg.


Az óceánjáró a tervek szerint 2022. december 28-án indul majd Miamiból és 2023. január 15-én San Franciscóból.


A vállalat jelenleg a COVID-19 járvány következtében ideiglenesen szüneteltetni összes járatát, szolgáltatásai újraindítását 2021 májusára tervezi. A sajtóközleményben jelezték azt is, hogy nemcsak a világ körüli hajóútra, hanem a 2022-es évre tervezett európai és észak-amerikai utazásaikra is nagy volt a kereslet.


Keressen hajóutat honlapunkon vagy keresse a Safari Travel munkatársait! 7 hajótársaság útvonalát kínáljuk! 

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés