+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

  • Blogok
  • Tanzánia Állatvándorlás

Tanzánia Állatvándorlás

További blogok:

Tanzánia csodálatos vadvilágát a legjobban a híres Serengeti Nemzeti Parkban tudjuk megfigyelni. A hatalmas síkságon terjeszkedő bioszféra rezervátumot is felkereső Safari Travel csoportos útjáról írunk ebben a cikkben. Ezt a különleges utazást egy Zanzibári pihenéssel koronázzuk meg.


A Serengeti a világ egyik legnagyobb nemzeti parkja, de az egyik legismertebb is - rengeteg természetfilm viszi hírét az itt található elképesztő állattömegnek. A szavannán gnúk és zebrák legelésznek hatalmas csordákban, gazellák szökellnek tova, míg a békés növényevőkre ragadozó nagyvadak - gepárdok, oroszlánok lesnek, melyeket mi is megfigyelhetünk délutáni ejtőzésük közben egy árnyas akácia alatt.


A filmekből ismert módon, erre a célra kialakított terepjárókkal indulunk 3 napos szafarinkra Afrika leghíresebb nemzeti parkjában. A Serengeti Nemzeti Parkot a világ egyik legszebb természeti területe, köszönhetően különleges állatfajainak és a lenyűgöző éves vándorlásuknak. A szavannákon élő milliónyi gnú és zebra ebben az időszakban kel útra, hogy zöld legelőket találjon. A nagy állatvándorlás időszakára - amely ebben az időszakban északiról indul a déli lankák felé - eső szafarink során közelről láthatunk számos afrikai nagyvadat is. A parkban nagyszámú oroszlán, elefánt, zsiráf és víziló populáció valamint számos gepárd él. Piknik ebédünk után folytatjuk az állat lest és vacsoraidőben érkezünk meg a park területén lévő szállásunkra. Kényelmes lodgeban töltjük az éjszakát az afrikai szavanna közepén.


 Reggel folytatjuk szafarinkat, a Ngorongoro Természetvédelmi Területre utazunk. A kráter területe eredetileg az 1951-ben létrejött Serengeti a része volt, mely 1979-ben vált az UNESCO Világörökség részévé. Dzsipjeinkkel leereszkedünk az egykori tűhányó aljában elterülő füves szavannára ahol egészen közelről fotózhatunk bivalyokat, gazellákat, zebrákat, gnúkat és kis szerencsével keskenyszájú orrszarvúkat is. Piknik ebédünk elfogyasztása után, szálláshelyünk irányába fordulunk a  Manyara- hoz. A híres Manyara-tó, amelyről Ernest Hemingway azt mondta ,,a legszebb, amit Afrikában láttam”.


Búcsút veszünk Tanzániától, - ennek a napnak az első felét, csomagolással töltjük, majd átrepülünk Zanzibárra, ahol 5 nap pihenés vár ránk!


Természetesen nemcsak csoportos út keretében juthatnak el erre a csodálatos szafari programra , hanem egyénileg is bármikor megszervezi Önnek a Safari Travel munkatársa! 

Nézelődjön honlapunkon: 

https://www.safaritravel.hu/uticelok/afrika/tanzania 


Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés