+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

  • Blogok
  • Fokváros- egy hely, ahol lelassult az élet

Fokváros- egy hely, ahol lelassult az élet

További blogok:


Afrika legdélibb csücskében fekszik ez a leírhatatlanul szép város, mely a világ talán legmesésebb adottságokkal rendelkező részeinek egyike.

Ha Fokváros kultúráját szeretnénk egy szóval jellemezni, lehetetlen feladatra vállalkoznánk, ugyanis kevés olyan város, illetve ország van, ahol ennyire keverednének a különböző vallások, szokások, hagyományok, mint itt. Megtalálható a törzsi, a maláj, az angol, az indiai, valamint a holland kultúra is, így az első és a harmadik világ átmenetének is emlegetik. Amennyiben egyszerre szeretnénk felhőkarcolókat, viktoriánus építményeket, valamint több száz éves, lapos tetejű holland házakat látni, akkor mindenképpen ott a helyünk, mivel Fokvárosban tökéletesen megférnek egymás mellett ezek az építészeti stílusok- és nem hogy káoszt nem okoznak, de valamilyen mód különös összhangot lehet bennük felfedezni.

Két óceán közé beszorítva

Kevesen mondhatják el magukról, hogy egy nap két óceánban is megmártózhattak, pedig ha Fokvárosban járunk, erre bizony van lehetőségünk, ugyanis nyugatról az Atlanti- óceán, keletről pedig az Indiai-óceán mossa a partját. Szerencsés elhelyezkedésének és klímájának köszönhetően lélegzetelállító partvidékekben ott nincs hiány. Az egyik leghíresebb része az Asztal-hegy (Tábla hegy), amely nevét egyedülálló formájáról kapta, és a legenda szerint az istenek lakhelyéül szolgál. (Amikor felhő borítja, a lakosok szerint akkor terítenek meg az istenek). A tetejére érkezve gyönyörű panoráma tárul elénk, ahol megcsodálhatjuk ezt az egyedülálló félszigetet. Feljuthatunk ide felvonóval is, de ha vállalkozó és sportos kedvűek vagyunk, akkor gyalogosan is, viszont tériszonyosoknak egyiket se ajánlják.

Amikor megáll az idő…

A turisták számára azonnal szembeszökik az ott lakók lassúsága és harmóniája. Olyan, mintha megállt volna az idő, nem látni egy idegeskedő arcot, vagy egy munkába rohanó embert. Fokvárosban mindenki mosolyog, kiegyensúlyozott és barátságos, akik szeretnek jókat – és lassan- enni, inni. Sokrétűségéből adódóan gasztronómiája is változatos, viszont legkedveltebb csemegéjük a bobotie, amely egy sárgabarackkal, mazsolával és banánnal összesütött darált hús. Az italok közül mi más is lenne a legnépszerűbb, mint a helyi bor, melyet az ott lévő hatalmas szőlőültetvényekből állítanak elő. A város kis utcáin nem is ritka jelenség, hogy megkínálnak minket egy-egy korttyal, ugyanis a legtöbb pincészet nyitott, így mindenkit örömmel látnak egy kis kóstolásra.

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés