+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

  • Blogok
  • Mikor utazzunk Zanzibárra

Mikor utazzunk Zanzibárra

További blogok:

„ Majd utazgatok, mert utazni élvezet. De szóba se jöhet Skandinávia, Csak a jó meleg Afrika” –mondja Kft dal. De mikor is utazzunk a csodálatos, fehérhomokos Zanzibár szigetére a „jó öreg Afrikába”


Afrikában és így Zanzibáron is egyre kiszámíthatatlanabb az idő és ez valószínű a globális felmelegedés miatt van.


Azt mindenki tanulta, hogy Afrikában száraz és esős évszakok váltakoznak, kétperiódusos.

 

Az egyik esős évszak április elejétől június közepéig tart. Ez az „igazi” esős évszak a monszun, bár ilyenkor is le lehet égni, és lehet kirándulni, programokat látogatni, de nem igazán ajánljuk mi sem.


A másik a rövid esős évszak a„mwaka”, amikor egy-egy nap kis ideig elkezd esni az eső. Ez a november, decemberi időszak. A ragyogó napsütés ilyenkor már garantált. A hőmérő már 30 fokot mutat. Ilyenkor a páratartalom is nagyon magas, a hőmérsékletet is nagyobbnak érezzük. Ezt az időszakot már bátran ajánljuk mindenkinek.


A rövid száraz évszak januártól, március közepéig tart. Ez a legnépszerűbb időszak főleg az turisták számára, mivel ilyenkor ott már beköszöntött itthon a tél. Esőre nem számíthatunk. A hőmérséklet 39 fok köré is emelkedik a páratartalom magas.


A hosszú száraz évszak júniustól október közepéig tart. Ugyancsak tökéletes kánikulára számítsunk. Az átlaghőmérséklet 25 fok körül van (ez 30 fok feletti napi csúcshőmérsékletet is jelenthet) ebben az időben. A levegő száraz és szellős.


Mivel Zanzibár az egyenlítő magasságában van minden nap kb. 7 órakor kel a Nap és 19 órakor nyugszik.


Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés