+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

  • Blogok
  • Zanzibárról induló szafarik

Zanzibárról induló szafarik

Mikumi, Selous, Saadani

További blogok:

A legjobb helyszín nyaraláshoz Zanzibár.
MIért?
Partjai ellenálhatatlanul mesébe illőek, Afrika gyöngyszeme, ha tengerparti pihenésről van szó.
Az ikonikus afrikai programok, -mint a szafarik és túrák- egy karnyújtásnyira vannak.
Földi paradicsom és nagyszerű szafari programok origópontja.

ZANZIBÁRI INDULÁSSAL szafarik, csak a Safari Travellel:
Mikumi szafari: árakért és utazási részletekért - https://www.safaritravel.hu/uticelok/afrika/tanzania/593-mikumi_szafari_zanzibarrol

Az Uluguru-hegység és a Lumango-hegység között található Mikumi Tanzánia negyedik legnagyobb nemzeti parkja, és csak néhány órás autóútra van Tanzánia legnagyobb városától. A parkban sokféle vadvilág található, amelyek könnyen észrevehetők és jól akklimatizálhatók a vadlesek alkalmával.
A Mikumi Nemzeti Parkban, látható a „Big Five”-t - gepárd, oroszlán, elefánt, bivaly és orrszarvú. A vízilómedencék közvetlen hozzáférést biztosítanak a sárkedvelő vadállatokhoz, és a vízi utak mentén történő madárles különösen érdekes. A Mkata-ártér, Mikumi népszerű központi darabjának nyitott horizontja és bőséges élővilága gyakran hasonlít a híresebb Serengeti-síkságra. Az oroszlánok a füves birodalmukat – és a rajta átvonuló zebra-, gnú-, impala- és bivalycsordákat – a termeszek dombjainak lapított tetejéről, vagy esetenként esőzéskor a fák magasan fekvő ülőrúdjáról vizsgálják. A zsiráfok a Mkata folyót szegélyező elszigetelt akácállományokban keresnek takarmányt, a Mikumi elefántjai által is kedvelt árnyékos szigeteken. Tanzániában talán a legmegbízhatóbb hely a hatalmas tehénantilop - a világ legnagyobb antilopjának- megfigyelésére. Az ugyanilyen lenyűgöző nagyobb kudu és sable antilop kísérti a hegyek miombó erdővel borított lábánál, amelyek a park határaiból emelkednek ki. Több mint 400 madárfajt jegyeztek fel, amelyekhez az esős évszakban számos európai vándor madár csatlakozik, olyan színes, gyakori lakosokkal, mint a villásfarkú szalakóta, a sáfránysárga sarkantyúspityer és a rétisas. A vízilovak a főbejárati kaputól 5 km-re északra elhelyezkedő medencepár csillaglátványossága, amelyet folyamatosan változó vízimadarak támasztanak alá.

Selous szafari: árakért és utazási részletekért - https://www.safaritravel.hu/uticelok/afrika/tanzania/592-selous_szafari_zanzibarrol 

A tanzániai Selous Vadrezervátum Afrikában a legnagyobb. Hatalmas mennyiségû állatot tart el: köztük a mára már nagyon ritka afrikai vadkutyát (vagy hiénakutyát) és a fekete (vagy keskeny szájú) orrszarvút. Mégis a Tanzániába érkezõ turistáknak csak 1 % látogatja ezt a máig vad és titokzatos tájat. A Selous a nagyközönség elõtt megnyitott részének csodálatos hangulata van sûrû miombo bozót szegélyezi a vadregényes Rufiji folyót, amely tavak és az azokat egymással és a folyóval összekötõ patakok labirintusával, fantasztikus vizes élõhelyeket alkot. A nyilvánosságnak megnyitott park nagysága, a levegõbõl látható a legjobban. Ahogy a fürdõzõ vízilovak az egymás mellett legelészõ zsiráfok és elefántcsordák is jól megfigyelhetõk a magasból. A Seloust úgy is érdekes megismerni, hogy végighajózunk a Rufiji folyón.
A hatalmas krokodilok és a pancsoló vízilovak hada az inni kívánkozó bivaly, zsiráf, és elefántcsordák látványa lenyűgözõ. Csodálatosan sokszínû a madárvilág is, sárgacsõrű gólyák, fehér koronás lilék, sok fajta kisebb gázlómadár, jégmadarak, ollós-csõrû madarak színesítik a tájat. Különösen a szárazévszakban gyakran járnak a folyóhoz inni olyan nagyobb testû állatok, mint a varacskos disznó , az impala a kudu és a közönséges zebra. Van, amikor egyszerre ötven zsiráf is jön a folyóhoz. Három afrikai vadkutyafalka is él a folyó mentén.


Saadani szafari: árakért és utazási részletekért - https://www.safaritravel.hu/uticelok/afrika/tanzania/594-sadaani_szafari_zaznibarrol 

Kelet-Afrika egyetlen vadrezervátuma, amely az Indiai-óceán tengerpartjával büszkélkedhet, valamint rendelkezik mindazon tulajdonságokkal, amelyek Tanzánia trópusi partvidékét és szigeteit nagyon népszerűvé teszik az európai napimádók körében. Mégis ez az egyetlen hely, ahol a napozás üres óráit megszakíthatja egy elefánt, vagy egy oroszlán, aki inni jön a közeli víznyelőbe!
Az 1960-as évektől vadrezervátumként védett, 2002-ben korábbi területének kétszeresére bővítették. Napjainkban a legelő és főemlősök meglepően széles skálája látható a vadleseken, köztük a zsiráfok, bivalyok, varacskos disznók, vízibakok, gnúk, antilopok, lichtensteini tehénantilop, sárga páviánok és bársonymajmok. Egyre gyakrabban találkoznak akár 30 elefántból álló csordákkal, és számos oroszlán valamint leopárd, foltos hiéna és feketehátú sakál. A mangrove-fákkal szegélyezett Wami folyón tett hajókirándulások során nagy eséllyel láthatunk vízilovakat, krokodilokat és válogatott tengeri és folyami madarakat, köztük a mangrove jégmadárt és a kis flamingót. A strandok képezik Tanzánia szárazföldi részének egyik utolsó nagy zöldteknős-tenyésztő helyszínét.


Ezek a szafarik jól megközelíthetőek Zanzibárról, amennyiben nem szempont a legesleghíresebb nemzeti parkok meglátágotása, ezeket nyugodt szívvel tudjuk ajánlani, hiszen ár-érték arányban kitűnőek!
Megtetszettek? Tudasd velünk, és már el is kezdjük szervezni álomszerű utadat Zanzibárra szafarival egybekötve...

Hiszen tudjátok...
Ha zanzibári utazás.. mi vagyunk a Ti emberetek, már több, mint 20 éve!
Köszönjük, hogy velünk vagytok!

A Safari Travel Csapata

Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés