+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

NAPI HÍREK

További blogok:

KARANTÉN NÉLKÜL UTAZHATUNK JÚLIUS 1.-TŐL PHUKETREA thaiföldi turisztikai hatóság jóváhagyta azt a javaslatot, mely szerint július 1-től megnyitják Phuket tartományt a COVID-19 vírus ellen teljes védőoltással rendelkező turisták számára. Érkezéskor mindenkire teszt vár, aki negatív lesz szabadon utazhat Phuketen.


Azon vendégek akik szeretnék Thaiföld többi részét is felfedezni, minimum 7 éjszakát kell Phuketen tölteniük, mielőtt elhagyják a tartományt. A terv 2021. július 1-jén lép életbe. Célja az ország turisztikai iparának élénkülése.


Phuketre szóló korábbi ajánlatainkért keresse a Safari Travel munkatársait!  Vagy nézegesse honlapunkat: https://www.safaritravel.hu/uticelok/azsia/thaifold 


A KLM BEVEZETI A FEDÉLZETI WIFIT AZ ÖSSZES JÁRATÁN

A holland királyi légitársaság megkezdte a fedélzeti wifi szolgáltatáshoz szükséges eszközök telepítését a Boeing 737-eseken, az első, átalakított gép már forgalomba is állt.

Az adatforgalom a Viasat műholdjain keresztül biztosított, az utasok a KLM-járatokon három csomag közül választhatnak: Messaging, Surfing és Stream.

Az ingyenesen elérhető Messaging WhatsAppon, Facebook Messengeren, WeChaten és egyéb alkalmazásokon keresztüli üzenetküldést tesz lehetővé. Akik ennél több adatot szeretnének használni, választhatják a Surf vagy a Stream csomagot is az igényeiknek megfelelően. Előbbi a netes böngészéshez, vásárláshoz, cikkek olvasásához, utóbbi filmnézéshez biztosít megfelelő sávszélességet a fedélzeten.
A csomagokat a KLM Portálon keresztül lehet megvásárolni.

Minden interkontinentális járaton lesz wifi 2022-től

A KLM a Boeing 787-esek és az Airbus A330-asok fedélzetén már biztosítja az internetelérést, a Boeing 777-esek átalakítása folyamatban van, jelenleg a hosszútávú járatok teljesítésére használt flotta 81 százaléka rendelkezik a megfelelő rendszerekkel. Várhatóan 2022 első negyedévére az összes interkontinentális gép átalakítása lezárul.BEOLTJÁK A TURISTÁKAT A MALDÍV-SZIGETEKEN, HA HOZZÁJUK MENNEK NYARALNI!


Maldív-szigetek kormánya azt tervezi, oltást ajánlanak fel az országba érkező látogatóknak, ezzel próbálnák meg újraéleszteni az elsősorban turizmusból élő ország gazdaságát. De a turisták csak azután kaphatnak majd oltást, miután már minden helyi megkapta a második oltását is.


Maldív-szigetek kormányának turizmusért felelős minisztere, Abdulla Mausoom ismertette az ország terveit, mely szerint miután mindenki megkapta a második koronavírus-oltását, aki csak akarta.

AZ ORSZÁGBA ÉRKEZŐ LÁTOGATÓKNAK IS FEL FOGJÁK AJÁNLANI AZ OLTÁST, HOGY EZZEL SERKENTSÉK A TURISTAFORGALMUKAT.

Erre nagy szükségük is van, hiszen a kicsi állam GDP-jének 67 százalékát szerzi békeidőkben vendéglátásból. A kormány célja elérni, hogy idén 1,5 millió turista legalább 10 millió vendégéjszakát töltsön az országban.

Egyelőre azt nem közölték, az országba érkezőknek fizetniük kell-e az oltásért, de arra számítanak, hogy mivel az országban kevesen élnek, elég vakcinájuk lesz a vendégek beoltására.

A mindössze kicsit több, mint fél millió maldív állampolgár több mint felét, 53 százalékát legalább egyszer beoltották, a turizmusban dolgozó frontvonalbeli dolgozók 90 százaléka kapott már oltást.

Jelenleg az országba csak negatív koronavírus PCR-teszttel lehet beutazni, azonban hamarosan bejelentik, hogy aki már igazolni tudja, hogy beoltották, azokat is beengedik majd.


NÉHÁNY ORSZÁGBÓL KORLÁTOZÁS NÉLKÜL BE LEHET LÉPNI HAZÁNKBA

A járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló kormányrendelet alapján a külügyminiszter felhatalmazást kapott arra, hogy a belügyminiszterrel közösen rendeletben állapítsa meg azokat az államokat, ahonnan gazdasági vagy üzleti célú útról Magyarországra hazatérve a magyar állampolgár hazánk területére korlátozás nélkül beléphet.

Ugyanez a lista tartalmazza azokat az államokat is, amelyek állampolgára, vagy amely államban 90 napot meghaladó tartózkodásra jogosult személy gazdasági vagy üzleti célból Magyarország területére korlátozás nélkül léphet be. Mostantól a következő államok tartoznak ebbe a körbe: Amerikai Egyesült Államok, Kína, Oroszország, India, Indonézia, Izrael, Japán, Koreai Köztársaság, Törökország, Ukrajna, Szingapúr, Bahrein, Egyesült Arab Emírségek

Seychelles szigeteki utazás

Seychelles nyitva áll a látogatók előtt. A szigetország készen áll arra, hogy a világ bármely részéről érkező látogatókat fogadja, de csak azokat, akik oltottak.

A látogatóknak el kell ismerniük magukat „beoltottnak”, vagyis azoknak, akik mindkét COVD-19 vakcina dózist megkapták, és negatív jelentést kell kapniuk egy RT-PCR-vizsgálatról is, amelyet az út előtt legfeljebb 72 órával végeztek.

Állítólag a második szakasz március közepétől kezdődik; várhatóan a seychelle-i kormány addigra beoltotta volna lakosságának jelentős részét végzett tesztből.

Seychelles szigeteki ajánlatainkat keressék a Safari Travel honlapján.


Mexico narancssárga besorolásra váltott.

A Safari Travel sok utazást bonyolít le a térségbe ezért ez egy fontos és jó hír. Mexico-napfény-fehérhomokos part - start

A koronavírus-korlátozások enyhültek, miután a karibi parti állam hétfőn közepes kockázatú sárgára váltott a helyi stoplight rendszeren.

Az alapvető vállalkozások ma már a normál kapacitás 100% -ával működhetnek, míg a legtöbb kiskereskedelmi üzlet 80% -kal működhet.

A szállodák, éttermek, régészeti helyek, vidámparkok és golfpályák maximális befogadóképessége hétfőn 60% -ra nőtt, míg az edzőtermek és a sportközpontok 70% -os kapacitással működhetnek a szabadban és 50% -ban a beltéren.

Bár a korlátozások enyhültek, a víruscsökkentő intézkedések, például az arcmaszk viselése, a társadalmi távolságtartás és a magas higiéniai szint fenntartása továbbra is alapvető fontosságúak - mondta Carlos Joaquín, a Quintana Roo kormányzója

Dominika Grand Palladium szálloda

A dominikai Grand Palladium komplexum 3 szállodát foglal magába - Grand Palladium Bavaro*****, Grand Palladium Punta Cana****+ és a Grand Palladium Palace****+ . 

A kevés vendég miatt jelenleg csak a Grand Palladium Palace üzemel ! Természetesen a töltöttség függvényében a szállodák újra nyitnak! 

További szálláslehetőségek Dominikán: https://www.safaritravel.hu/uticelok/karib-szigetek/dominikai_koztarsasag 


Napi találós kérdés 

Adott egy 6 tagú család, két szülő (egyik oxfordi, másik kínai vakcinával beoltva), két nagyszülő (mindketten orosz vakcinával beoltva), egy kamasz (aki volt már tünetmentes pozitív 3 hónapon belül) és egy 5 éves. Milyen utazási szabályok vonatkoznak rájuk, ha Bécsig autóval mennek, mert apuka még üzleti ügyeket intéz Ausztriában, majd onnan repülővel Bora-Borára, átszállással Amszterdamban és Los Angelesben?

Ugyanakkor mehetnének Dominikára, Maldív-szigetekre vagy akár Zanzibárra is a Safari Travel kínálatából! 
Sun Island Resort *** - márciustól felújítás miatt Zárva 


A Safari Travel információi szerint , a csodálatos fehérhomokos tengerparttal rendelkező Sun Island Resort**** - a Maldív-szigeteken - felújítás miatt március 01 - 31 -ig zárva lesz! 


További szálláslehetőségekről érdeklődjön irodánkban vagy honlapunkon: https://www.safaritravel.hu/uticelok/azsia/maldiv-szigetek 


 PCR teszt szükséges Tanzániából a Qatar Airways járataira is!


Tájékoztatunk minden kedves Zanzibárba utazót, hogy a Qatar Airways március 2-től 96 órás negatív PCR tesztet ír elő TANZÁNIÁBÓL HAZAÚTON a gépre szálláshoz.


A változás csak a HAZAUTAT érinti. Az elfogadott laboratóriumokról/kórházakról érdeklődjön a Safari Travel honlapján https://www.safaritravel.hu/uticelok/informaciok/446-tajekoztato_a_kiutazashoz vagy munkatársainknál.


Tanzánia

A mai naptól óvatosság és elővigyázatosság miatt Tanzániában a szafari parkok központjában a Serengeti Nemzeti Park szélén Covid Teszt és kezelő központot hoztak létre. Arushaban a Kilimanjaro reptéren szintén nyílt egy központ. Első az utasok védelme és biztonsága Covid idején!


TESZTÁLLOMÁS


A Safari Travel kínálatában több olyan uticél is szerepel, ahova a beutazáshoz még szükséges a negatív PCR teszt- ilyen például a Maldív-szigetek, Dubai, Seychelle-szigetek, stb. Amennyiben az utazás miatt szeretnétek tesztelni ajánljuk figyelmükbe az alábbi szolgáltatót:


 - A tesztállomásra csak autóval tudnak menni!

- A Tesztállomásnál van lehetőség angol nyelvű leletkiadásra, aminek semmilyen különdíja nincsen (sőt, az online platformról magadnak le is tudod menteni, ezért még külön kérned sem kell)

 -Budapesti mintavétel esetén a PCR teszteredményeket 24 órán belül (akár még aznap), soproni mintavétel esetén 72 órán belül küldjük, amire garanciát is vállalunk

 -Teszteredményeink hivatalos eredménynek számítanak, amit ügyfeleink már számos országban használtak beutazáshoz

 -Mintavételi helyünk és laborpartnerünk is az NNK által akkreditált, a mintavételt pedig szakképzett klinikai dolgozóink végzik el

 -Ha antigén tesztre van szükséged, annak az eredményét a helyszínen megvárhatod

 -Tesztállomások: Groupama Aréna, Bikás Park, Máriaremete - Gyarmati Dezső Uszoda, MOL Töltőállomás - Szentendrei út 255., Sopron (Sopron Pláza)

-Időpontfoglalás https://www.tesztallomas.hu/ 
Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés