+36 1 239 4848 Irodánk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 18/b Hírlevél feliratkozás

  • Blogok
  • Kenya - Hakuna Matata!

Kenya - Hakuna Matata!

További blogok:

Tudtátok, hogy ...

A Kenyai Köztársaság egy Kelet-Afrikában, az Egyenlítő mentén fekvő egzotikus ország, partjait délről az Indiai óceán övezi. Az itt élő emberek kedvesek, mosolygósak és segítőkészek. Nemzeti mottójuk: Harambee (Dolgozzunk együtt). Ismertebb desztinációi: Malindi, Watamu, Mombasa és Diani Beach, mely a legszebb közülük.

Türkizkék tengerének a partját fehér homok borítja és a távolban korallzátony ékeskedik. Az ideérkező turistákat elvarázsolja „az oroszlánkirály otthona“ - a szavannai napkelte, a szafarin hallható nagyvadak hangja, valamint a vadon zaja. A gurmán turisták is kedvükre válogathatnak a finom kenyai raguk, babos ételek, roston sültek között. A kenyai konyha nevezetessége a „nyama choma“ - roston sült kecske, melynek íze magáért beszél.

Ruházat a tengerparton – Mombasaban 32/26 fok van, tehát este sem lesz hideg. Javasolt a könnyed nyaralós ruházat (short / shirt), DE a gyarmati múlt konzervatív hozadéka miatt, a férfiaktól elvárt, a térd alá érő rövidnadrág, vagy hosszúnadrág viselete a vacsora során (shortban nem fognak beengedni az étterembe). Amennyiben Mombasa városba is szeretnétek bemenni, akkor a nőktől a visszafogott öltözködés az elvárt (persze nem csador, de a dekoltázst – vállakat takaró felső, és térdközeli szoknya / nadrág)

Ruházat safarin – Masai Maraban a hőmérséklet 28/15 fok, tehát a reggeli órákban hűvös lesz, és nyitható tetejű autóban közlekedünk a hajnali vadlesek során. Tehát mindenkinek javasolt a melegebb ruházat, amit a nap során könnyen le tudsz cserélni valami könnyed öltözetre. Fontos, hogy a karod / válad tudd takarni a nap elől, mert sokat utazunk az autókban és könnyen le lehet égni!

Lábbeli – kényelmes papucs / szandál a tengerpartra ÉS egy zárt sportcipő a safarira, városnézésre

Szokásos gyógyszereid + esetleges hasmenés, láz, torokfájás ellen valami

Testápolás – a lehető legmagasabb faktorú napvédelem / szúnyog és rovarírtó / kézfertőtlenítő vagy nedves kendő

Sapka / kalap / kendő és erős napszemüveg

Kulacs – a safarin biztosítanak vizet az autóban, de mivel Kenya műanyag mentes, így nem vihetünk be a parkokba PET palackot, hanem egy nagyobb tartályból fogják kimérni a kulacsunkba az ívóvizet!

ÉS mint említettem, ne hozzatok eldobható műanyag zacskókat. Ne feledjétek, hogy a nagyobb városokban és általában a közösségi terekben TILOS a dohányzás.

Kelet-Afrikában a mellékletben szereplő csatlakozókat használják – szögletes-hárompontos. A harmadik pont könnyen kiküszöbölhető, de az alsó kettő kicsit szélesebb, mint az Európai szabvány, így rongálhatja a telefontöltőd…. általában a szállásokon is lehet kölcsönözni átalakítót, illetve a helyi boltokban is lehet venni olcsón. Ha van – hozd / ha nincs – megoldjuk a helyszínen.

Étkezés a tengerparton: félpanziós ellátásban részesülünk (reggeli + vacsora) és ha szükséges, akkor helyi éttermek-boltok is vannak a szálloda közelében.

Étkezés a safarin: az utazásunk során teljes ellátást kapunk (reggeli + ebéd, néha piknik jellegű + vacsora)

Pénz: az USD elfogadottabb mint az EUR, de ha EUR kp van otthon, hozd nyugodtan. Az USD esetében figyelni kell arra, hogy új – színes és „nagyfejű” legyen. AZAZ nem keretben van az adott elnök képe és biztosító jelekkel ellátott, színes papírpénz. A 2009 előtt nyomtatott dollárt nem fogadják el az egész térségben , ezért kérjük, csak ezen évjárat utánit vigyetek magatokkal. A szállodákban hitelkártyával is lehet fizetni.

Pénzváltás. A szállodákban, lodgeokban és nagyobb szupermarketekben a kártyákat is elfogadják (talán az American Express és Maestro kártyák kivételével). A turista szuvenír boltokban és a tengerparti árusoknál az EUR / USD kp-t is elfogadják, de kisebb árusok – piacok - helyi éttermek - kocsmák csak a Kenyai Shillinget KSH fogjál kezelni. Tehát majd váltani is kell a helyszínen.


Próbálja ki ezt a felejthetetlen élményt a Safari Travel szervezésében! Nem csupán egy életre szóló élménnyel gazdagodsz majd, de mindezt nem is akárhogy: professzionális szervezés keretin belül, maximális színvonal és minőség.

Válogass szafari programjaink közül, vagy pihenj  a fehérhomokos tengerparton, a pálmafák alatt a Diani Beachen, Mombasában! 

https://www.safaritravel.hu/uticelok/afrika/kenya  

A lenti képeket 2023.01.04-én küldte utasunk a Diani Reef Beach Hotelből! :)   


Úticélok - utazási ajánlatok egész évben

: egész évben telepített magyar idegenvezetés